Bloog Wirtualna Polska
Są 1 212 782 bloogi | losowy blog | inne blogi | zaloguj się | załóż bloga
Kanał ATOM Kanał RSS

O mnie

Kasia...po prostu mama Nikodka kochająca jeść jeść i jeść;) poza tym czytać i fotografować,łącząc to wszystko powstała moja miłość do kuchni... kontakt: kasiaszel2@wp.pl

O moim bloogu

Raj wcale nie jest tak daleko - jest w Mysiej kuchni :) Ciepłej, pachnącej... Jeden kęs i reszta świata zostaje za drzwiami ... przepisy i zdjęcia na tym blogu są mojego autorstwa, więc jakiekolwie...

więcej...

Raj wcale nie jest tak daleko - jest w Mysiej kuchni :) Ciepłej, pachnącej... Jeden kęs i reszta świata zostaje za drzwiami ... przepisy i zdjęcia na tym blogu są mojego autorstwa, więc jakiekolwiek ich kopiowanie bez mojej wiedzy i zgody jest złamaniem prawa (USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych)

schowaj...
przepisy na ciasta

Wyszukaj

Wpisz szukaną frazę i kliknij Szukaj:

Subskrypcja

Wpisz swój adres e-mail aby otrzymywać info o nowym wpisie:

Statystyki

Odwiedziny: 2246338
Bloog istnieje od: 2113 dni

Lubię to

Więcej w serwisach WP

Bloog.pl

Zdjęcia w galeriach.


Śledzik z buraczkiem i fasolką

piątek, 04 marca 2016 12:22

 

 

 

Przedstawiam przepis na śledzika z fasolą Ceneos , fasola gotuje się momentalnie i smakuje wyśmienicie :)

Oto przykład sałatki jak i np kolacji...

 

Składniki:

  • 3 płaty śledziowe
  • 2 cebule
  • 4 ogórki konserwowe
  • 1 szklanka ugotowanej białej fasoli Ceneos
  • 4 ziemniaki
  • 3 buraczki czerwone
  • 20 dag sera zółtego
  • 4 jajka
  • natka pietruszki
  • majonez
  • sól
  • pieprz

 

Wykonanie:

Płaty śledziowe kroimy w małe paski.Ziemniaki i buraczki gotujemy do miękkości.Jajka gotujemy na twardo.Wszystko studzimy i obieramy.Ogórek i cebule obieramy ze skórki kroimy w drobną kostkę,wszystkie składniki.Fasolę odsączamy na sitku.I wszystkie składniki przekładamy cienka warstwa majonezu,solimy i pieprzymy za każdym razem do smak.Śledzie.majonez,cebula,majonez,ogórki konserwowe,majonez,fasola,majonez,ziemniaki,majonez,buraczki,majonez,ser żółty starty na tarce o grubych oczkach, majonez,i drobno pokrojone jajka ugotowane.Na wierzchu posypujemy pokrojona natka pietruszki

 

DSCN0965.JPG

 

 


Podziel się
oceń
0
0

komentarze (0) | dodaj komentarz

BUŁECZKI FASZEROWANE BOCZKIEM I JAJKIEM

niedziela, 11 października 2015 8:35

 

 

Jedno z moich ulubionych śniadań ale i podwieczorków - polecam!

 

Składniki:

4 okrągłe bułki (nie kajzerki)

4 jajka

4 plastry wędzonego lecz nie parzonego boczku

ok 25 gram żółtego sera startego na tarce

sól

papryka ostra lub słodka

 

Wykonanie:

 

Z bułeczek ścinamy wierzch i odkładamy na bok, wydrążamy środek.

Na dno każdej kładziemy plaster boczku i wbijamy jajko, posypujemy solą oraz papryką i dodajemy trochę żółtego sera. Całość przykrywamy odłożonym wierzchem bułki. każdą osobno owijamy folią aluminiową i zapiekamy ok 15-20 minut w 180 stopniach.

 

DSCN0823.JPG

 

 


Podziel się
oceń
0
0

komentarze (4) | dodaj komentarz

KARKÓWKA W PARMEZANIE

środa, 07 października 2015 10:24

 

 

Polecam moją kolejną spekulację kulinarną, która okazała się w wielu domach sukcesem :)

 

Składniki:

4 kotlety z karkówki (rozbite)

1 saszetka tartego parmezanu - nie parmesera!!!

2 jajka

sól

szczypta oregano

1/2 łyżeczki granulowanego czosnku

bułka tarta

 

Wykonanie:

Jajka roztrzepujemy z solą, parmezanem, czosnkiem oraz oregano. Moczymy w powstałej masie kotlety a następnie w bułce tartej, czynność powtarzamy i smażymy kotlety na rozgrzanej oliwie na ciemnozłoty kolor. Smacznego :)

 

DSCN0812.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Podziel się
oceń
0
0

komentarze (5) | dodaj komentarz

LODY Z PIECZONYMI ŚLIWKAMI

niedziela, 04 października 2015 19:27

 

Zapraszam do zapoznania się z moja wersją jesiennego deseru...

 

Składniki:

lody śmietankowe bądź waniliowe

śliwki (najlepiej duże mięsiste)

cynamon

miód płynny lub brązowy cukier

 

Wykonanie:

Śliwki po umyciu kroimy na pół i wyjmujemy pestki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem, posypujemy obficie cynamonem i delikatnie skrapiamy miodem lub posypujemy cukrem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180stopni. Pieczemy ok 15-20 minut i podajemy na ciepło z lodami!

 

DSCN0813.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Podziel się
oceń
0
0

komentarze (3) | dodaj komentarz

TYMCZASEM W LESIE...

poniedziałek, 28 września 2015 21:00

 

DSCN0820.JPG

DSCN0821.JPG

DSCN0822.JPG

 

DSCN0826.JPG

DSCN0827.JPG

 

 


Podziel się
oceń
0
0

komentarze (1) | dodaj komentarz

Zdjęcia w galeriach.


środa, 7 grudnia 2016

Licznik odwiedzin:  2 246 338